Voor welke fotoshoots kunnen we bij jou terecht?

Ik ben actief als lifestylefotograaf en trouwfotograaf  in Elst bij Arnhem en Nijmegen en de rest van Nederland. Ik kom voor locatie & lifestyleshoots, lifestyle newborn shoots en bruidsreportage’s door heel NL (en daarbuiten!) We bespreken via de mail altijd vooraf jullie  wensen.

Ik fotografeer graag gezinnen, families maar ook veel portretten, particulier of zakelijk! Denk aan loveshoots, zwangerschapsfotografie en trouwreportage’s!

De investering

Een lifestyleshoot boek je al vanaf 225,-. Er zitten 20 hoge resolutie foto’s in een pakket. Overige foto’s kun je nabestellen tegen meerprijs via een online gallery.

Er zit een hoop verwerkt in het tarief van een fotoshoot. De prijs van de fotosessie vergoed de tijd van het fotograferen, mijn kennis en ervaring, evt reiskosten tot 15km vanuit Elst, de selectie en bewerking van de foto’s, de bestelsessie maar ook de af te dragen verplichte btw en belastingen, investeringen, studio huur, verzekeringen etc

De kosten van de diverse andere fotoshoots kun je terug vinden de op de tarieven pagina van mijn website. Heb je specifieke wensen of ben je een zakelijke klant en wil je graag vrijblijvend een offerte opvragen? Dat kan natuurlijk ook!

Hoe kan ik bestellen?

Na de fotosessie zet ik de beste foto’s online op een persoonlijke pagina, beveiligd met een wachtwoord. Hier kan je zelf je keuze maken. Je hebt hiervoor maximaal 2 maanden de tijd, hierna zal je account sluiten.

Na betaling stuur ik je de foto’s toe via wetransfer. Ik raad aan om 1 of meerdere back ups te maken vanwege het risico op een crash van je harde schijf of iets anders vervelends.

Worden de foto's bewerkt?

De foto’s worden altijd gecorrigeerd op contrast, kleur, scherpte en uitsnede. Hierbij blijft het resultaat altijd natuurlijk tenzij er om specifieke retouchering of montage(tegen meerprijs) gevraagd wordt.

Ik gebruik ook regelmatig zwart/wit bewerkingen of een mindere verzadiging indien het bij de foto past.

Ik heb een speciale wens qua bewerking, wat zijn hiervan de mogelijkheden?

Neem hiervoor contact met mij op en vertel mij wat jouw wensen zijn. Ik zal je vertellen of het mogelijk is en welke eventuele extra kosten hieraan verbonden zijn.

Wil je naast de bewerkte foto's ook alle onbewerkte bestanden mailen?

Nee dat zal helaas niet gaan, ik lever geen RAW bestanden.

Onbewerkte foto’s zijn nog niet af. Ik zorg er in de nabewerking voor dat de foto’s er optimaal uit te komen zien en de nabewerking  is tevens het onderdeel waarmee ik mijn foto’s eigen maak.

Wat betekent hoge resolutie?

Hoge resolutie bestanden zijn digitale foto’s die geschikt zijn om zelf te laten afdrukken.

Wat betekent lage resolutie?

Lage resolutie bestanden zijn digitale foto’s die geschikt zijn om te gebruiken op je telefoon of op facebook. Ze zijn echter te klein om zelf af te laten drukken. Bestel je hoge resolutie bestanden? Dan krijg je de lage resolutie bestanden voorzien van mijn logo er altijd gratis bij

Hoe moet ik betalen?

Na de fotoshoot mail ik je de factuur. De factuur kan betaald worden middels internetbankieren. De foto’s uit het pakket worden geleverd na betaling. Ook bij nabestellingen van foto’s, canvas en andere producten dient het bedrag van te voren overgemaakt te worden. Wanneer het bedrag ontvangen is, zal de bestelprocedure gestart worden en ontvang je hierover bericht.

Wat doen we als het slecht weer is bij de fotosessie?

Helaas kunnen we het zonnetje niet bestellen 😀 Als het bewolkt is of er valt bijvoorbeeld lichte motregen, dan gaat de fotosessie gewoon door. Ik zorg ervoor dat de foto’s net zo tof zullen zijn als op een niet bewolkte dag. Is het erg slecht weer (denk aan: stortregen, onweer, windstoten) dan wordt voorafgaand aan de fotosessie in overleg besloten of we de fotosessie door laten gaan op geschikte binnenlocatie of dat de fotosessie verplaatst wordt naar een andere dag. Wanneer de nieuwe afspraak gepland wordt is afhankelijk van de beschikbaarheid van de klant en de fotografe.

Wat is je werkwijze met kinderen?

Ik vind het belangrijk dat kinderen plezier hebben, de mooiste foto’s met echte lachjes ontstaan wanneer een kind zichzelf kan zijn en lekker kan spelen. Kinderen laten zich niet dwingen en verplicht moeten poseren heeft vooral bij de allerkleinste vaak een averechts effect. Ik ga graag met jullie naar buiten voor een fotosessie in het bos, park, de hei of ik kom bij je thuis. Neem gerust zijn of haar lievelingsknuffel/speelgoed mee!

Als je kind een beetje verlegen is dan nemen we wat extra tijd zodat je kind kan wennen aan mij en de camera.

Wat is je werkwijze tijdens fotosessies met dieren?

Vooraf aan de fotosessie krijgt je hond of kat rustig de tijd om even te wennen aan mij en mijn camera. Neem gerust de lievelingssnoepjes en het lievelingsspeeltje van je huisdier mee, dat zal hij of zij zeer op prijs stellen. Ik werk tijdens een dierenshoot samen met het baasje. Blijf vooral rustig en maak je niet druk als je hond of kat even niet wil luisteren. Dat is helemaal niet erg, het is voor hen ook een spannende ervaring. Dieren voelen het meteen aan als het baasje niet ontspannen is en pakken deze energie over.

Ik ben zwanger, waar kan ik rekening mee houden?

De periode tussen de 30 en 36 weken is over het algemeen de beste periode om zwangerschapsfoto’s te laten maken. Je buik is dan op haar mooist. Natuurlijk ben je ook eerder of later welkom. Heb je al een kindje? Die mag er natuurlijk bij zijn! En je lief natuurlijk! Het is raadzaam om van te voren geen strakke kleding te dragen ivm strepen of striemen in je huid. Draag iets waar je je prettig in voelt. Het liefste zonder al te drukke prints. Als je samen bent met je partner en/of kind is het mooi om jullie kleding op elkaar af te stemmen. Rustige, natuurlijke kleuren die bij de omgeving passen werken altijd goed.  Als laatste, denk ook aan de verzorging van je nagels en handen(ook van papa). Deze komen regelmatig in beeld. 

Wat moet ik aantrekken voor de fotosessie?

1.Draag iets waar je je lekker in voelt. Dit is misschien wel de belangrijkste tip die ik je kan geven. Op het moment dat je je niet comfortabel voelt in het gene wat je draagt zul je dit terug zien in de foto’s.

2. Maak een kleuren pallet. Je hoeft niet dezelfde kleur of outfit te dragen maar ga voor outfits die bij elkaar passen die natuurlijk ogen. Als voorbeeld, stel je hebt een gezin van 4 personen en jullie kiezen 2 kleuren die mooi bij elkaar staan zoals okergeel en aardetinten . Zo hoef je niet perse allemaal hetzelfde aan.

3. Neem gerust een extra set kleding mee

4. Let op met zeer drukke patronen of grote merken in je kleding. Dit kan storend werken in het beeld en leidt de aandacht af van het onderwerp.. jullie dus 🙂

5. Match je kleding met de locatie waar de fotosessie plaatsvind. Zomerse lichte kleuren op een zonnige dag in een mooi veld, Rustige groentinten of aardetinten met leuke sjaals en mutsen op een winterdag in het bos etc.

Wanneer kan ik het beste een fotoshoot boeken?

Het is altijd raadzaam om op tijd te boeken. Shoots zijn te boeken op een doordeweekse dag op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Worden mijn foto's altijd gebruikt op jouw facebookpagina en/of website?

Het is voor mij als fotograaf erg belangrijk om een recent portfolio te hebben zodat jullie als klant kunnen zien wat voor foto’s ik maak. Wil je de foto’s liever voor jezelf houden om wat voor reden dan ook geef dit dan tijdens het boeken van de fotoshoot al aan zodat ik hier rekening mee kan houden

Mag ik de geleverde digitale foto's ook op mijn eigen facebook pagina plaatsen?

Natuurlijk! Speciaal hiervoor lever ik de digitale bestanden in tweevoud. De eerste in hoge resolutie zónder watermerk/logo om zelf af te kunnen drukken en de andere versie is een sterk verkleinde versie voor op facebook. Deze lage resolutie versie is altijd voorzien van mijn logo of watermerk en is niet geschikt om af te drukken. Op deze manier zal er niet snel iemand met deze foto vandoor gaan op het internet en kun je zo het resultaat van de fotoshoot laat zien  aan je vrienden/familie!

Geef je ook workshops?

Jazeker! Ik geef een basis fotografie workshop in Elst bij Arnhem voor kleine groepen tot max 6 personen. Zo is er genoeg aandacht voor iedereen. De basis fotografie workshop is ook individueel te boeken waarbij er eventueel dieper ingegaan kan worden op sommige zaken. Kijk voor meer info over deze workshop onder het kopje WORKSHOP FOTOGRAFIE.

Heb je een andere vraag? Neem gerust contact op via info@chrissiesewalt.nl

After you have typed in some text, hit ENTER to start searching...